Transnistria stiri: 1392
Eurovision stiri: 502

Chicu a mulțumit țărilor care ajută Moldova în lupta cu coronavirusul

30 mar. 2020,, 11:00   Politică
2535 3

Premierul R. Moldova, Ion Chicu, a adresat un mesaj de mulțumire mai multor țări care ne-au sărit în ajutor în perioada pandemiei de COVID-19.

În mesajul său Chicu a menționat despre țările care au venit cu ajutoare în formă de teste, echipamente, dar și cu disponibilitatea de a ne ajuta, transmite Știri.md.

„Prietenul la nevoie se cunoaște – un adevăr, care la nevoie mare, ca acum, iese în evidență.

Vedem multiple exemple cum țările-prietene ajuta Italia în moment de grea încercare.

Republica Moldova, ca și toată Europa se află în pericol astăzi. Republica Moldova, tot își "cunoaște prietenii adevărați la nevoie"!


Zilele astea mai multe organizații internaționale și state ale lumii ne-au acordat suport și/sau au exprimat disponibilitatea de a ne ajuta în combaterea virusului.

Organizația Mondială a Sănătății și ONU, în general, FMI și Banca Mondială, BERD și CEB - cu toții sîntem în strînsă comunicare pentru obținerea suportului material și financiar. OMS ne-a livrat teste, echipamente și consultanță valoroasă, pentru a confrunta acum năpasta.

Sîntem recunoscători popoarelor și guvernelor Chinei, Elveției, Federației Ruse și Statelor Unite ale Americii, pentru ajutorul (deja) livrat și cel pe cale de-a ajunge în țară!”, a scris Chicu.

Totodată, premierul a mai adus mulțumiri Guvernului României și delegației UE la Chișinău.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a deschide în următoarele luni o misiune permanentă de apărare la Chișinău?