X 
Transnistria stiri: 1383
Eurovision stiri: 506

CEC invită instituțiile internaționale să trimită observatori la alegerile locale din 5 noiembrie

13 iul. 2023,, 12:30   Politică
1849 0

Comisia Electorală Centrală a expediat mai multe scrisori către instituțiile internaționale în vederea participării la procesul de monitorizare a alegerilor locale generale care vor avea loc la data de 5 noiembrie.

Astfel, scrisorile au fost expediate în adresa: președintelui Parlamentului European, Roberta Metsola; secretarului general al Adunării Parlamentare a Cooperării Economice la Marea Neagră (APCEMN), Asaf Hajiyev; președintelui Congresului Autorităților Locale și Regionale al Consiliului Europei, Leendert Verbeek; secretarului general al Consiliului Europei, Marija Pejcinovic Buric; directorului Biroului OSCE pentru Instituții Democratice şi Drepturile Omului (BIDDO/ODIHR), Matteo Mecacci; etc.

Data limită pentru depunerea cererilor pentru acreditarea observatorilor este 28 octombrie, transmite Noi.md cu referire la deschide.md.

Amintim că prin decizia CEC din 4 iulie s-a dispus organizarea la data de 5 noiembrie a alegerilor locale generale. În cadrul scrutinului ar urma să fie aleși 898 de primari, peste 1 100 de consilieri raionali/municipali, precum și peste 10 400 de consilieri orășenești și sătești.

Ultima dată, alegerile locale generale s-au desfășurat la data de 20 octombrie 2019.

0
0
0
1
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

La ce etnie vă atribuiți?