X 
Transnistria stiri: 1436
Preşedintele stiri: 4040

Organele electorale vor acredita observatori pentru alegerile din luna mai

11 apr. 11:00   Societate
1718 0

Pentru reflectarea și monitorizarea și alegerilor locale noi și cele parțiale din 19 mai 2024 asociațiile obștești pot cere acreditarea persoanelor în calitate de observatori, notează Noi.md.

Cererile vor fi recepționate de către Comisia Electorală Centrală (CEC) și de către consiliile electorale de circumscripție din unitățile administrativ-teritoriale unde vor avea loc alegerile.

Termenul-limită pentru solicitarea acreditării în calitate de observator este 12 mai 2024. Persoanele acreditate își vor desfășura activitatea în condițiile legislației Republicii Moldova.

Amintim că, pe data de 19 mai 2024 vor avea loc alegeri locale noi pentru o nouă componență a consiliilor locale în localitățile Cairaclia și Salcia, raionul Taraclia, Chioselia Rusă și Cotovscoe din UTA Găgăuzia, dar și pentru alegerea primarului în comuna Tîrnova, raionul Dondușeni, orașul Bucovăț, raionul Strășeni, satul Sagaidac, raionul Cimișlia și comuna Hănăsenii Noi, raionul Leova.

Totodată, în aceeași zi, vor avea loc alegeri parțiale pentru funcția de primar în localitățile Chioselia Rusă și Cotovscoe din UTA Găgăuzia, precum și alegeri parțiale pentru o nouă componență a consiliului local al comunei Cealîc, raionul Taraclia.


0
0
1
2
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?