X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Ceban, despre procurorul general interimar: A fost promovat de Năstase

25 oct. 2019,, 08:10   Politică
5571 5

Candidatul Blocului ACUM la șefia capitalei, Andrei Năstase, și cel al Partidului Socialiștior, Ion Ceban, s-au întâlnit pentru prima dată la dezbateri publice, în campania pentru turul II al alegerilor locale.

Cei doi și-au aruncat acuzații dure, dar au menționat și lucrurile pe care planifică să le facă dacă ajung în fruntea Primăriei.

Printre punctele din programele electorale pe care urmează să le implementeze în caz de victorie în turul II al alegerilor locale, Ion Ceban și Andrei Năstase au mai aruncat și cîte o „bombă” unul în grădina celuilalt.

Socialistul l-a acuzat pe Năstase că acesta l-ar fi propus în funcția de procuror general, în vara anului curent, pe Dumitru Robu, care ar fi finul cumătrei sale. „Năstase e cel care a propus candidatura lui Robu, noi am acceptat, după care am aflat că e finul Verei Chironda, cumătra sa, anchetată penal”, a precizat Ion Ceban.

Andrei Năstase a calificat acuzațiile venite din partea contracandidatului său drept „trucuri ieftine”, menționând că Dumitru Robu a fost propus de Comisia parlamentară pentru funcția de procuror general interimar. „Nu l-am propus eu personal. Preferința mea era Radețchi (n.r. Viorel Radețchi - Procuror în Secția procurori pentru misiuni speciale în cadrul Procuraturii Generale).


UNIMEDIA reamintește că la sfîrșitul lunii iulie curent, adjunctul procurorului-șef al Procuraturii municipiului Chișinău, Dumitru Robu, a fost votat de Parlament în funcția de procuror general interimar. Ulterior, în septembrie, 12 deputați ai Partidului Democrat din Moldova (PDM) au depus o sesizare la Curtea Constituțională prin care au contestat numirea lui Robu în funcția respectivă.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?