Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Ce spune Filip despre cheltuielile pentru florile de la Guvern

2 aug. 2019,, 17:40   Politică
4128 0

Pavel Filip respinge acuzaţiile precum că ar fi cheltuit sume exagerate pentru a avea zilnic flori vii în biroul şi pe masa sa, în timpul în care a fost la Guvern.

„Fals, nu aveam zilnic flori în birou şi pe masa. E vorba de flori din salile de sedinte, iar Maia Sandu am vazut ca nu le-a exlcus, în aceleaşi săli de şedinţe sînt flori vii. Înseamnă ca aceste cheltuieli continuă. Dincolo de aceasta, adăugaţi florile care se cumpărau pentru reşedinţa de stat şi pentru toate celelalte instituţii de care era responsabilă Cancelaria de Stat.

Adăugaţi florile care se cumpărau pentru depunerile de Ziua Independenţei şi alte sărbători. Este un lucru firesc”, spune Filip.

Ce tine de luxul din Guvern, Pavel Filip spune că ceasurile despre care se spunea că sînt scumpe sînt „ceasuri care stau la guvern de 27 sau de pe timpul sovietic”. Un alt fals tine de tablouri, spune Filip. „sînt picturi pe care le aducem de la Muzeul de Artă, sînt expoziţii care se schimbă periodic, nu sînt tablourile ale Guvernului. sînt expoziţii ale pictorilor din R. Moldova”, a spus fostul premier în cadrul emisiunii Puterea a Patra.

Amintim că în anul 2018, Guvernul a cheltuit peste 145 de mii de lei din buget pentru flori şi aranjamente florale. Suma este practic dublă faţă de anul 2017, cînd pentru aranjamente florare s-au cheltuit 76,8 mii de lei, şi de şapte ori mai mare faţă de 2016, cînd s-au cheltuit 20 de mii de lei.


Informaţia se conţine într-un răspuns la o interpelare făcută în Parlament, pe 25 iunie, de către deputata ACUM Platforma DA Maria Ciobanu. Atunci deputata s-a arătat nemulţumită că preţul unui buchet de flori vii la Guvern „ar echivala cu salariul lunar al femeii de serviciu”.

În răspunsul Guvernului la interpelarea parlamentarei se precizează că premierul Maia Sandu a solicitat rezilierea contractelor de livrare a florilor încheiate de fosta guvernare.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?