X 
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4020

Hîrtia igienică mai scumpă ca aurul la Guvern

1 apr. 20:47   Societate
4478 1

Direcția generală pentru administrarea clădirilor Guvernului Republicii Moldova planifică cheltuieli de 510.000 de lei pentru hîrtie igienică.

Bugetul este planificat pentru achiziția acestui tip de produs de la mijlocul lunii aprilie pînă la sfîrșitul anului 2024, notează Noi.md cu referire la realitatea.

Ofertele vor putea fi propuse începînd cu 3 aprilie. Actualmente, licitația anunțată se află la etapa clarificărilor, conform portalului național de achiziții.

Conform specificațiilor tehnice, se caută trei tipuri de hîrtie igienică:

  • hîrtie igienică din celuloză 100% sură, cu dimensiunile: lățimea – 8,7 cm, lungimea ruloului – 100 de metri;
  • hîrtie igienică albă din 3 straturi, cu dimensiunile unei porțiuni: lățimea – 9,6 cm, lungimea – 12 cm, lungimea totală a unui rulou – 16,8 – 17 metri;
  • hîrtie igienică albă din celuloză de calitate superioară din 2 straturi, cu dimensiunile: lățimea – 10 cm; lungimea ruloului – 150 de metri.

Precizăm că, potrivit site-ului Direcției generale pentru administrarea clădirilor Guvernului Republicii Moldova, din patrimoniul instituției fac parte 16 edificii din Capitală și o bază de odihnă din Vadul lui Vodă. În anunțul privind licitația nu se precizează dacă hîrtia igienică va fi livrată în toate locațiile respective sau doar în unele dintre ele.

Amintim că, în februarie, Serviciul de Informații și Securitate (SIS) anunța o licitație în urma căreia intenționa să cumpere hîrtie igienică de 300.000 de lei, pentru anul 2024. Instituția mai căuta atunci săpun de rufe și de toaletă de mii de lei, dar și soluții pentru veceuri, fiind stipulat că detergentul trebuie să aibă miros de lămîie.

0
6
0
3
27

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?