X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Ce au declarat Sandu și Năstase în urma întrevederii cu șeful statului

26 mar. 2019,, 17:10   Politică
7184 4

În cadrul discuțiilor purtate astăzi cu președintele Igor Dodon, liderii blocului ACUM i-au comunicat că sînt gata să formeze un Guvern minoritar, notează Noi.md.

Aceasta este soluția propusă de Maia Sandu și Andrei Năstase pentru depășirea impasului politic. Cei doi au discutat cu șeful statului și despre pachetul de legi privind „eliberarea instituțiilor statului din captivitate”.

„Sîntem gata să ne asumăm, după votarea acestui pachet de legi, responsabilitatea pentru un guvern care să ducă la capăt acest proces de construire a unei justiției independente. La Președinție acest pachet este cunoscut, sîntem dispuși să discutăm cu toți deputații și alte propuneri ce vizează lupta anticorupție, scoaterea instituțiilor statului din captivitate”, a declarat liderul PAS, Maia Sandu.

În ceea ce privește declarația liderului PDM, precum că poziția blocului ACUM cu referire la formarea noului Guvern este stranie, Sandu a precizat următoarele:

„Vlad Plahontiuc și PD se pare că nu au auzit nici mesajele cetățenilor, nici cele ale ambasadorilor, care vorbesc despre necesitatea unei justiții independente și respectării statului de drept” , a menționat ea.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?