Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3997

Cazul adolescentei bătute și umilite. Două deputate au înaintat un demers Guvernului

10 feb. 2021,, 09:39   Politică
2581 6

Deputatele Platformei DA, Maria Ciobanu și Stela Macari cer Guvernului să desfășoare o campanie de informare la nivel național orientată spre combaterea și prevenirea violenței între copii, notează Noi.md.

Solicitarea a fost adresată ministrului Educației, ministrului Sănătății, precum și ministrului Afacerilor Interne.

Demersul a fost înaintat în contextul acuității problemei scoase la lumină de cazul adolescentelor care au bătut și umilit o colegă, aceasta aflîndu-se acum la spital cu comoție cerebrală.

Stela Macari menționează că „agresivitatea se poate manifesta prin numeroase comportamente, începînd de la gesturi amenințătoare și degenerînd într-o crimă”:

„Zilele trecute, cu toții am fost terifiați de incidentul violent produs în raport cu adolescenta agresată fizic și moral de către alte minore. Din nefericire acest fenomen capătă amploare, iar noi nu sîntem martori al primului incident de acest fel în rîndul adolescenților, adolescenți, care își expun isprăvile pe rețelele de socializare, indicînd faptul că nu au remușcări asupra faptelor comise de aceștia, sfidînd astfel practic demonstrativ normele morale și sociale de bun-simț din societate”.


Deputata Maria Ciobanu consideră că „conducerea liceelor nu trebuie să închidă ușa în fața jurnaliștilor, ci să deschidă larg ușile pentru angajați ai MAI, ai MECC, MSMPS și ai altor entități, care să le vorbească liceenilor despre drepturile și obligațiile lor, despre legile scrise și nescrise, despre morală, bun-simț, cumsecădenie și, principalul, despre faptul că bogăția și luxul nu îți permit să te crezi superior, deasupra legii”.

În demersul lor deputatele Platformei DA fac referire și la un studiu al UNICEF, publicat în decembrie 2019 referitor la bullying-ul în rîndul adolescenților din Republica Moldova, în care se constată că dreptul copiilor la educație, sănătate și bunăstare este constant încălcat în țara noastră prin violența în rîndul minorilor înregistrată în instituțiile de învățămînt și în afara acestora.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?