Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Candu, despre Sandu și Năstase: Acești indivizi nu merită să guverneze

9 iul. 2018,, 11:42   Politică
5614 18

Spicherul Andrian Candu susține că și dînsul, la fel ca premierul Pavel Filip, ar fi fost sunat și i s-ar fi sugerat ca guvernarea să găsească soluții pentru ca instanța de judecată să-l valideze pe Andrei Năstase în calitate de primar general al capitalei.

De asemenea, oficialul crede că Maia Sandu și Andrei Năstase „nu merită” să ajungă la guvernare „vreodată”, mai ales după ce „s-au bucurat și au aplaudat” Rezoluția Parlamentului European, prin care a fost taxată R. Moldova.

„Am fost și eu sunat, la fel ca premierul Pavel Filip. Au fost anumite aluzii că trebuie să facem ceva pentru validarea mandatului de primar. Am întrebat ce trebuie să fac eu în calitate de președinte al Parlamentului? Să sun judecătorul? Eu nu pot să sun judecătorul, pentru că asta înseamnă dosar penal. Cum noi, politicul, să intervenim în actul justiției? Avem foarte multe semne de întrebare în ceea ce privește decizia instanței de judecată, precum și semne de întrebare în privința legislației electorale ce ține de mobilizare sau îndemn versus agitație în ziua alegerilor”, a declarat Candu ieri, în cadrul emisiunii „Replica”, de la „Prime TV”.

Întrebat ce i-au cerut exact cei care l-au sunat, spicherul a spus: „Bineînțeles că nimeni nu a zis direct să sun judecătorul, dar modalitatea prin care se discuta… încercați să faceți ceva. Am zis că o să facem după ce va fi decizia Curții Supreme de Justiție. Dacă va fi în favoarea validării alegerilor, atunci bravo, am depășit criza politică. Dacă nu va fi în favoarea validării alegerilor, atunci ne vom gîndi ce să facem ca să nu mai ajungem în asemenea situație. Parlamentul poate face modificări ale legislației, iar în acest sens vom crea un grup de lucru care să analizeze situația și să vină cu soluții”, a precizat sursa citată.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?