Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

CALM: În loc de descentralizare reală, este promovată reforma administrativ-teritorială

8 dec. 2021,, 15:30   Politică
2271 0

La 7 decembrie a avut loc Forumul Liderilor Locali 2021 Uniunea Europeană - Parteneriatul Estic. Evenimentul din acest an a avut genericul „Oferiți mai mult, deserviți mai bine: reforma administrației publice locale - un impuls pentru o dezvoltare durabilă și incluzivă", transmite noi.md.

Este cea de-a treia ediție a Forumului Liderilor Locali Uniunea Europeană - Parteneriatul Estic și are loc într-un moment crucial pentru descentralizare și reforme în administrația publică locală.

Congresul Autorităților Locale din Moldova (CALM) a fost reprezentat la eveniment de conducerea asociației, primari și membri ai Secretariatului.

Vorbind despre descentralizarea din Republica Moldova, directorul executiv al CALM, Viorel Furdui a menționat că adesea se confundă reforma APL cu cea administrativ-teritorială. „În loc de descentralizare reală, adesea este promovată reforma administrativ-teritorială, ceea ce nu doar că reduce din eficiență procesului general de reformare, dar este contrară voinței politice generale din țară.”

La Forum au participat și reprezentanți ai structurilor Uniunii Europene, ai APL și ai asociațiilor APL din Republica Moldova, Ucraina, Georgia, Letonia, Lituania, România, Estonia, Albania, Bulgaria, Franța, Olanda, Bosnia, Germania, Belgia, etc.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?