X 
Transnistria stiri: 1445
Preşedintele stiri: 4068

Ceban participă la Congresul Autorităților Locale și Regionale ale Consiliului Europei de la Strasbourg

27 oct. 2021,, 10:45   Societate
2656 0

Primarul General al municipiului Chișinău, Ion Ceban, în calitate de vicepreședinte al Congresului Autorităților Publice Locale din Republica Moldova, participă la Congresul Autorităților Locale și Regionale al Consiliului Europei care se desfășoară la Strasbourg.

Tot astăzi, acesta avut o întrevedere cu conducerea Congresului unde a abordat mai multe subiecte necesare de a fi implementate pentru dezvoltarea comunităților din țara noastră, transmite Noi.md.

”În discursul meu m-am referit la importanța descentralizării și dezvoltării APL-urilor pentru o mai mare actractivitate pentru cei care vor să rămînă și să investească în țară, să-și găsească un loc de muncă bine plătit și să rupem lanțul migrației populației care sînt nevoiți să plece pentru un trai mai bun.

În prezent circa 1.160.000 de persoane din Republica Moldova au plecat sau sînt stabiliți temporar peste hotare, își doresc să revină și sînt gata să investească în Republica Moldova, iar participarea diasporei la dezvoltarea locală poate fi utilă”, a precizat primarul capitalei.


Ion Ceban a subliniat că descentralizarea și consolidarea democrației locale este unul dintre cele mai importante instrumente pentru îmbunătățirea situației, îmbunătățirea calității serviciilor și a condițiilor de trai și, ca urmare, reducerea migrației și chiar încurajarea cetățenilor să revină acasă.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?