Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3996

Apelul PCRM înainte de alegerile locale

15 mai. 2018,, 12:41   Politică
4623 6

Partidul Comuniștilor a venit cu apelul către locuitorii Chișinăului şi Bălțiului să ignore alegerile anticipate ale primarilor din 20 mai, "uneltit ca una din etapele finale de capturare a statului moldovenesc".

Acest lucru este menționat în adresarea Comitetului Central al Partidului Comuniștilor Republicii Moldova către alegătorii acestor mari orașe din Moldova, făcut public în ajun pe site-ului partidului, informează infotag.md.

Comuniștii reamintesc că primarii aleși vor lucra în posturi doar aproximativ 10 luni, înainte de următoarele alegeri locale.

„În această perioadă scurtă de timp, pur și simplu, e imposibil, în mod obiectiv, să fie realizate vreunul dintre punctele programelor preelectorale, propuse de candidați. În plus, componența Consiliilor Municipale rămîne aceeași, iar bugetele acestor orașe, unde vor avea loc alegeri, a fost elaborat fără a ţine cont de măsurile, pe care şi le-au propus candidații să le realizeze“, menţionează ei, convinşi că „adevăratul motiv și scopul acestor alegeri defectuoase e mobilizarea resurselor administrative înaintea alegerilor parlamentare“.

În opinia PCRM, "candidații au promis deja atît de multe, încît realizarea celor promise chiar și la estimările cele mai modeste va necesita zece ani şi asta cu condiția că peste Chişinău şi Bălţi "va cădea o ploaie de bani din aur".


„Intenția de a desfășura aceste alegeri anume acum confirmă încă o dată faptul că Partidul Democrat și Partidul Socialist sînt în cîrdășie. Candidatul socialist de la Bălţi a intrat în grabă în componenţa majorităţii în Consiliul Municipal cu ajutorul „democratului” Vitiuc, care a format majoritatea necesară, corupîndu-i pe consilieri. La Chişinău candidatul condamnat să fie învins din partea socialiștilor Ion Ceban nici nu încearcă măcar să mimeze lupta împotriva candidatului „deghizat“ al democraţilor, adică, a Silviei Radu. În aceste apariții ostentative nu e nici logică, nici integritate, nici coerență, iar cel mai important, nu e nicio opoziție", au declarat comuniștii.

Ei sînt siguri că alegătorii Chișinăului și Bălțiului sînt invitați să participe "nu la competiție, ci la o farsă cu un rezultat ştiut din timp".

"Partidul Comuniștilor vă îndeamnă să nu participați la această crimă ordinară împotriva democrației și a bunului simț. Astăzi avem șansa de a le arăta uzurpatorilor adevărata noastră atitudine față de ei. Disprețul Dvs. faţă de ei poate fi exprimat doar într-un singur mod: absenteismul în masa de la secțiile de votare", consideră PCRM.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?