X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Alegerile locale sînt importante din punct de vedere politic și simbolic

23 iul. 2019,, 08:52   Politică
2026 0

Expertul WatchDog Valeriu Pașa consideră că, din punct de vedere politic și simbolic, viitoarele alegeri locale sînt foarte importante.

În opinia lui, scrutinul local va însemna un eșec serios pentru Partidul Democrat. Declarațiile au fost făcute în cadrul emisiunii „Glavnoe”, la postul TVC21, transmite IPN.

Totodată, expertul spune că în Comisia Electorală Centrală nu există majoritate de voturi pentru că deși majoritatea parlamentară are mai mulți reprezentanți, Partidul Socialiștilor și blocul ACUM sînt concurenți electorali. „Fiecare din aceste partide are un interes foarte mare să acumuleze cît mai multe voturi, în special în locurile strategice – orașe. Principalele vor fi municipiile Chișinău și Bălți”, a declarat Valeriu Pașa.

Comentatorul politic Victor Ciobanu spune că își dorește ca următoarele alegeri locale să se desfășoare corect și aceasta trebuie să fie pus în sarcina Comisiei Electorale Centrale, chiar dacă este politizată. În opinia lui, totodată, în CEC actualmente există o oarecare balanță a forțelor care nu îi permite să funcționeze ca pînă acum, în favoarea unui singur actor politic.

În opinia lui, alegerile locale mai sînt și un gen de test pentru actuala majoritate parlamentară. „Eu cred că ACUM și PSRM, deocamdată, au toate motivele să se înțeleagă întrucît șocul pe care l-am trăit noi și ei de asemenea, frica care a existat în perioada formării coaliției, aceste formațiuni o țin minte foarte bine, chiar și la nivel fizic, de aceea, deocamdată, se vor menține împreună”, a afirmat Victor Ciobanu.

Un element important, consideră comentatorul, este să se facă ordine în listele electorale avînd în vedere noile date ale Biroului Național de Statistică privind populația.

Alegerile locale vor avea loc pe 20 octombrie.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?