Criza energetică stiri: 772
Preşedintele stiri: 3230
Puterea stiri: 7217
Obiectiv european stiri: 291

Agenda integrării europene, discutată de Popescu cu omologul său român

25 mai. 14:30   Politică
1355

În contextul vizitei la Davos, viceprim-ministrul, ministrul afacerilor externe și integrării europene Nicu Popescu a discutat cu ministrul afacerilor externe al României, Bogdan Aurescu, evoluțiile actuale privind situația de securitate din regiune și implicațiile războiului din Ucraina asupra Republicii Moldova precum și mediul de insecuritate creat la nivel european.

Vicepremierul Nicu Popescu a reiterat că România este cel mai important susținător al perspectivei europene de aderarea a țării noastre la Uniunea Europeană. În context, promovarea aspirațiilor europene după depunerea chestionarului a fost tema centrală a convorbirii.

Șefii celor două diplomații au convenit necesitatea de a dinamiza inițiativele care se derulează în cadru bilateral și care au drept scop modernizarea și dezvoltarea europeană a țării noastre.

„Mă bucur că întîlnirea noastră de la Davos a coincis cu decizia unui operator de telefonie mobilă din țara vecină de a pune în aplicare reducerea tarifelor la roaming. Această decizie, în beneficiul cetățenilor ambelor țări, va spori contactele interumane și va facilita dezvoltarea relațiilor comercial-economice” – a menționat ministrul Nicu Popescu.

1

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Moldova, împreună cu Ucraina, a primit statutul de țară candidată la UE. Cum, în opinia dumneavoastră, se va schimba viața moldovenilor?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав