X 
Eurovision stiri: 514
Cazul Filat stiri: 354
Transnistria stiri: 1384
Preşedintele stiri: 4004

REŢETA ZILEI: Budincă de dovleac cu tăieţei

9 sep. 2018,, 14:00   Societate
2735 0

Mod de preparare:

Dovleacul se curăţă şi se taie fidea mășcată, apoi se prăjeşte în unt. Tăieţeii se fierb în apă, puţin sărată. Atenţie însă nu trebuie răsfierţi, se strecoară, se adaugă unt. Ouăle se bat, apoi se adaugă zahăr, sare şi scorţişoară măcinată, se amestecă, se adaugă frişca şi se mai bat toate împreună.

Prepararea tăieţeilor: Făina se amestecă cu ouăle şi sarea dizolvată în apă. Se frămîntă un aluat tare, se acoperă cu un şerveţel de pînză pentru 20-30 minute, ca să se întindă mai bine. Pe masa presărată cu făină se întind cîteva foi subţiri, se lasă să se usuce timp de 10-20 minute. Se taie făşii cu lăţimea de 4-5 cm, care, la rîndul lor, se taie de-a latul în tăieţeii propriu-zişi.

Ingrediente:

• 800 g dovleac,
• 3 ouă,
• 5 linguri de unt,
• 1 lingură de zahăr tos,
• 2 g de scorţişoară,
• 2 linguri de pesmeţi fărîmiţaţi,
• 3-4 linguri frişcă,
• sare.


Pentru tăieţei:
• 1½ pahare făină de grîu,
• 2 ouă,
• 1/3 pahar apă,
• sare.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?