X 
Transnistria stiri: 1426
Eurovision stiri: 510

Eduard Harunjen răspunde acuzațiilor

12 dec. 2016,, 14:58   Politică
4476 2

Foto: anticoruptie.md

„Concursul pentru suplinirea funcției de procuror general s-a desfăşurat transparent şi cu respectarea regulilor”, a declarat Eduard Harunjen după ce a fost învinuit de mai multe ONG-uri că acces ilegal în acest post, comunică NOI.md.


„Criticile sînt utile, mai ales cînd sînt constructive, dar pentru a reforma instituţia, e nevoie și de implicare directă, de asumare a unei funcţii de conducere, chiar dacă nu este un lucru prea confortabil”, a declarat Harunjen.

Referitor la investigaţia apărută în mass-media despre averea pe care o deține, procurorul general a precizat că este neserioasă şi pe alocuri amuzantă. „Voi exemplifica prin două momente: au fost publicate imagini cu solarul în care familia mea cultivă legume şi s-a spus că este o piscina acoperită, apoi au publicat imaginea şopronului unde sînt ţinute uneltele pentru grădinărit şi au spus ca e baie finlandeză. Ce răspuns să dau la astfel de manipulări?”, a declarat Harunjen.

Potrivit lui, și informațiile cu privire la suprafața casei în care locuiește, modul în care a dobîndit terenul sînt neveridice. „Răspunsul meu este foarte clar: avem de a face cu un fals evident, iar şi mai grav este faptul ca acest fals a fost făcut cu bună ştiinţă de către o instituţie de presă care pretinde că face investigaţii obiective şi independente”, a afirmat procurorul general.

În opinia lui Eduard Harunjen, în ultimii ani Procuratura Generală este permanent ţinta unor răfuieli între diferite grupări politice, de business, iar acest caz, în opinia lui, nu este o excepție. „Mi-am asumat inclusiv aceste riscuri atunci cînd am decis sa candidez”, a concluzionat Harunjen.

Menționăm că mai multe organizații nonguvernamentale au dezaprobat modul în care Eduard Harunjen a fost numit în funcția de procuror general. Potrivit lor, există dubii rezonabile că Serviciul de Informații și Securitate, Consiliul Superior al Procurorilor și președintele țării au verificat suficient de atent integritatea lui Harunjen.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

La ce etnie vă atribuiți?