X 
Transnistria stiri: 1383
Eurovision stiri: 508

Opoziția critică Legea bugetului de stat pentru 2017

9 dec. 2016,, 16:00   Economie
3585 1
Foto: actualitati.md

Proiectul legii bugetului pentru anul 2017 a fost criticat aspru de reprezentanții opoziției parlamentare – PSRM, PCRM și PLDM, notează NOI.md.


Deputatul socialist Vladimir Golovatiuc a opinat că aprobarea acestui document este o pură formalitate, întrucît Parlamentul nu avut suficient timp la dispoziție să-l examineze.

„Graba cu care se examinează acest document este evidentă, este clar și motivul acestei grabe, pentru a se reuși pînă la învestirea în funcție a noului președinte. Credeți că deputaților le ajunge o zi și o noapte pentru a examina bugetul? În mod normal asemenea documente trebuie discutate cîteva luni. Ce se face nu e doar o formalitate, dar o batjocură la adresa procesului bugetar. Politica fiscală adoptată nu stimulează în niciun fel dezvoltarea economică a țării, de aici și esența proiectului bugetului”, a explicat Golovatiuc.

Și deputatul comunist Oleg Reidman a descalificat acțiunile guvernării. Potrivit lui, acest proiect de buget nu poate fi aprobat în primul rînd pentru că se bazează pe prognoze neveridice.

„Acest buget nu poate fi aprobat, pentru că nu duce nicăieri, nu este nici un buget al dezvoltării, nici al supraviețuirii, e doar un buget care execută ordinele partenerilor externi. Acest buget seamănă cu un teasc: cu cît mai tare apeși, cu atît temperatura crește și crește. Propun ca această lege să fie adoptată prin asumarea răspunderii președintelui Parlamentului față de popor”, a spus indignat Reidman.

Potrivit documentului, veniturile la bugetul de stat vor înregistra o creștere cu 10,8 la sută față de bugetul de stat pe 2016 și vor constitui 32,8 mld. lei. Majorarea se datorează încasărilor din impozite și taxe, precum și granturilor. Cheltuielile din bugetul de stat vor înregistra o creștere cu 9,4 la sută faţă de bugetul de stat aprobat pe 2016 și vor constitui 36,9 mld. lei. Creșterea cheltuielilor va avea loc din cauza majorărilor salariale prevăzute, reformelor planificate și datoriei de stat. Deficitul este prevăzut în sumă de 4155,6 mil. lei.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

La ce etnie vă atribuiți?