Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

În Liga Campionilor s-a finalizat etapa pe grupe

8 dec. 2016,, 11:15   Sport
3275 0
В Лиге чемпионов завершился групповой этап
Foto: uefa.com

Au fost desemnaţi toţi participanţii la optimile de finală ale Ligii Campionilor (LC) la fotbal.


Conform bilanţului meciurilor din turul şase al etapei pe grupe a LC, care au avut loc în seara zilei de 7 decembrie, au fost anunțați toţi cei 16 participanţi la play-off. Ei vor continua anul viitor lupta pentru trofeul principalului turneu de fotbal al cluburilor Europei, comunică NOI.md.

Meciul central dintre “Real” şi “Borussia” (Dortmund) nu avea importanţă pentru turneu, deoarece ambele echipe şi-au asigurat calificarea anticipată în play-off încă după rezultatele turului al 4-lea. Trebuia de aflat doar cine dintre ele se va situa pe prima poziţie în grupa “F”. Acesta fapt este important pentru tragerea la sorţi, cînd clubul de pe primul loc în tabela clasamentului va juca în play-off cu un adversar mai slab. În acest context fotbaliştii din “Real” erau mult mai motivaţi să cîştige, deoarece după meciul cu “Borussia” ei rămîneau în urmă de adversari cu două puncte.

Clubul spaniol a dominat pe teren de la bun început, creînd momente periculoase pentru portarul “Borussiei” Roman Weidenfeller. În curînd “Real” şi-a realizat avantajul, graţie eforturilor stranierului francez Karim Benzema. El s-a distins în minutele 28 şi 53, lăsîndu-i “Borussiei” puţin timp şi şanse pentru restabilirea parităţii în scor. Însă în componenţa “viespilor” (porecla fotbaliştilor din “Borussia” în rîndurile suporterilor – n.red.) era francezul “propriu”, care în minutul 60 a redus decalajul din scor. Cu cîteva minute pînă la fluierul final, atacantul "Borussiei" Marco Reus a egalat scorul – 2:2, lăsînd clubul “Real” pe poziţia a doua.

În plus, clubul “Borussia” a stabilit recordul după numărul de goluri marcate în cadrul etapei pe grupe a LC – 21 în şase meciuri. Opt dintre ele, după cum ne amintim, au fost marcate în poarta “Legiei” cu două săptămîni în urmă. Or, ceilalţi participanți ai cvartetului – “Legia” şi “Sporting” – demult şi-au pierdut şansele pentru calificarea în play-off şi au luptat pentru a evolua în 1/16 de finală ale Ligii Europei (LE) – al doilea turneu ca prestigiu al cluburilor Europei. În disputa faţă în faţă “Legia” a dispus cu scorul minim de 1:0 de “Sporting”.

În grupa “E” “Monaco”, care şi-a asigurat anticipat calificarea în play-offul LC, a pierdut cu scor mare în faţa clubului “Bayer” cu scorul de 0:3. Principalul adversar al echipei “Bayer” pentru al doilea bilet – “Tottenham” – s-a dovedit a fi mai puternic decît clubul rus CSKA, dar acest lucru nu a fost suficient pentru calificarea în următoarea etapă a turneului. Englezii s-au situat pe poziţia a treia şi vor evolua în play-offul LE.

"Leicester", care a devenit în mod senzațional campion al Angliei în sezonul trecut, a debutat reuşit în LC şi chiar şi-a permis o mare înfrîngere în turul final al etapei pe grupe. În cadrul grupei “G” el a cedat în fața clubului “Porto” cu scorul de 0:5, dar, cu toate acestea, şi-a asigurat primul loc în grupă. “Porto” şi-a finalizat evoluţia pe poziţia a doua, iar clubul “Kopenhaga”, care a fost al treilea, va evolua în 1/16 de finală ale LE. “Brugge”, la rîndul său, nu a acumulat niciun punct.
În sfîrşit, în grupa “H” demult a fost desemnat favoritul – clubul italian “Juventus”, care în turul final a dispus cu scorul de 2:0 de “Dinamo”, Zagreb – vechiul “inamic” al echipei tiraspolene “Sheriff”. Intriga s-a menţinut numai în legătură cu al doilea bilet în play-off, pentru care au luptat “Sevilla” şi “Lyon”. Meciul dintre aceste echipe s-a finalizat cu scorul de 0:0, ceea ce i-a asigurat clubului “Sevilla” calificarea în play-offul din grupa “H”.

După bilanţul meciurilor în celelalte patru grupe, care au avut loc ieri, participant la play-off au devenit “Arsenal”, “Napoli”, “Barcelona”, “Bavaria”, “Manchester City”, “Bayer”, “Atletico”, “Paris Saint-Germain” şi “Benfica”. Tragerea la sorţi pentru desemnarea perechilor de participant la meciurile 1/8 de finală va avea loc la sediul UEFA din Elveţia, la 12 decembrie. Cele 16 cluburi rămase în turneu şi împărţite în perechi vor disputa calificarea în sferturile de finală ale principalului turneu al cluburilor Europei în două meciuri, care vor avea loc la finele lunii februarie şi începutul lui martie 2017.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?