X 
Transnistria stiri: 1425
Eurovision stiri: 509
Preşedintele stiri: 4002

Egipt: Fostul preşedinte scapă de executare

15 noi. 2016,, 14:40   Externe
2095 0

В Египте отменили смертный приговор экс-президенту
Foto: korrespondent.net

Curtea de Casaţie egipteană a anulat marţi condamnarea la pedeapsa cu moartea a fostului preşedinte islamist Mohamed Morsi şi a ordonat un nou proces în faţa unei instanţe penale, a anunţat o sursă judiciară, citată de AFP şi DPA.


Morsi a fost condamnat la pedeapsa cu moartea în iunie 2015 pentru violenţe în timpul revoltei din 2011 care a condus la îndepărtarea de la putere a fostului preşedinte egiptean Hosni Mubarak. Curtea de Casaţie a anunţat anularea condamnărilor pentru cinci dintre coacuzaţii în dosarul lui Morsi, între care fostul lider suprem al Frăţiei musulmane, Mohamed Badie.

În acelaşi proces, aproximativ o sută de persoane au fost condamnate la pedeapsa capitală în contumacie (nu au fost prezente la proces). Pedepsele lor nu au fost anulate.

În total, Morsi a fost condamnat în patru procese diferite de când a fost destituit în 2013.

Într-un proces pentru fapte de spionaj în favoarea organizaţiei islamiste palestiniene Hamas şi grupării şiite libaneze Hezbollah, fostul preşedinte egiptean a primit închisoare pe viaţă.

A mai fost, de asemenea, condamnat la 20 de ani de închisoare pentru înăbuşirea violentă a manifestaţiilor din timpul mandatului său.

Morsi a mai fost condamnat în iunie 2016 la închisoare pe viaţă împreună cu alte 10 persoane pentru furtul unor documente relevante pentru securitatea naţională care au fost livrate guvernului din Qatar, conform acuzaţiilor procurorilor, relatează agerpres.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?