X 
Transnistria stiri: 1442
Preşedintele stiri: 4061

Instanța de judecată va da astăzi verdictul în dosarul Filat

29 apr. 09:30   Politică
2824 0

Magistrata Djeta Chistol de la Judecătoria Chişinău urmează să pronunțe, la ora 14.00, decizia în dosarul în care fostul premier Vlad Filat este învinuit de spălare de bani în proporţii deosebit de mari.

Aflată pe rol din ianuarie 2019, cauza a avut mai multe perioade de stagnare. Filat riscă șapte ani de închisoare și confiscarea a aproape 13 milioane de lei, transmite Anticoruptie.

Procurarorii susțin că, pe parcursul anului 2013, Vlad Filat, pe atunci premier, știa de la ruda sa, Ion Rusu, că deţine 12.847.902 lei obținuți ilegal de la Banca de Economii.

Prin intermediul companiilor gestionate de Ion Rusu, subliniază procurorii, fostul premier ar fi convertit și a transferat banii obținuți pe contul unei companii nerezidente pentru achitarea serviciilor de consultanță pentru campania electorală din preajma alegerilor parlamentare din 2024 prestate în beneficiul PLDM.

Vlad Filat consideră că acest dosar ar fi o „creaţie” a procurorilor lui Plahotniuc. „Într-un stat cu adevărat democratic şi cu o justiţie corectă, acest dosar nu putea avea nicio continuitate”, a scris el pe Facebook.


Filat a fost reținut la 15 octombrie 2015 pentru corupere pasivă și trafic de influență. Politicianul a fost lăsat fără imunitate parlamentară cu votul a 79 de deputați, la solicitarea fostului procuror general Corneliu Gurin.

13
1
0
1
2

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?