Transnistria stiri: 1442
Preşedintele stiri: 4061

Anunțarea sentinței în cazul Filat a fost amînată

29 apr. 15:26   Politică
3377 0

Ședința de judecată programată pentru astăzi, în cadrul căreia urma să fie anunțat verdictul în dosarul fostului prim-ministru al Moldovei, Vlad Filat, a fost anulată.

Acest lucru a fost explicat prin faptul că președintele completului de judecată se află în concediu medical.

Anunțarea verdictului în cazul lui Filat a fost amînată pentru data de 7 mai.

De menționat că fostul premier Vlad Filat este acuzat de spălare de bani în proporţii deosebit de mari. Aflată pe rol din ianuarie 2019, cauza sa a avut mai multe perioade de stagnare. Filat riscă șapte ani de închisoare și confiscarea a aproape 13 milioane de lei.

Procurarorii susțin că, pe parcursul anului 2013, Vlad Filat, pe atunci premier, știa de la ruda sa, Ion Rusu, că deţine 12.847.902 lei obținuți ilegal de la Banca de Economii.


Prin intermediul companiilor gestionate de Ion Rusu, subliniază procurorii, fostul premier ar fi convertit și a transferat banii obținuți pe contul unei companii nerezidente pentru achitarea serviciilor de consultanță pentru campania electorală din preajma alegerilor parlamentare.

Vlad Filat consideră că acest dosar ar fi o „creaţie” a procurorilor lui Plahotniuc. „Într-un stat cu adevărat democratic şi cu o justiţie corectă, acest dosar nu putea avea nicio continuitate”, a scris el anterior pe Facebook.

0
5
1
3
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?