Transnistria stiri: 1425
Eurovision stiri: 509
Preşedintele stiri: 4002

O lege necesară ce vizează Registrul de stat al actelor locale

3 noi. 2016,, 10:15   Societate
3353 1
Закон о Госрегистре местных актов вступит в силу нескоро
Foto: mail.ru

Au fost publicate completările Legii privind actele normative ale Guvernului.


Conform acestora, ierarhia actelor normative se completează cu proiectele actelor normative ale autorităţilor administraţiei publice locale, care se vor face publice, în vederea consultării, cu cel puţin 15 zile lucrătoare înainte de ziua aprobării actului, precum și cererea de a publica ordinea de zi a şedinţei consiliului local/raional pe pagina web a consiliului, în vederea consultării publice, cu cel puţin 3 zile lucrătoare înainte de ziua şedinţei.

Totodată, se prevede că actele normative ale autorităţilor administraţiei publice locale se vor include în Registrul de stat al actelor locale.

În scopul asigurării executării cerințelor expuse, Guvernul, în termen de 9 luni, va crea resursa informaţională Registrul de stat al actelor locale şi va aproba actele necesare pentru funcţionarea acesteia, precum și va asigura accesul autorităţilor administraţiei publice locale la Registrul de stat al actelor locale.

Registrul va avea următoarele funcţii:

a) evidenţa, înregistrarea şi păstrarea actelor autorităţilor administraţiei publice locale;
b) asigurarea accesului public la actele autorităţilor administraţiei publice locale;
c) oferirea mecanismelor de efectuare a controlului administrativ al actelor autorităţilor administraţiei publice locale.

Registrul de stat al actelor locale va fi creat, administrat şi ţinut în modul stabilit de Guvern.

Accesul la Registrul de stat al actelor locale va fi gratuit şi garantat de lege.

Aceste modificări și completări vot intra în vigoare la expirarea a 24 de luni de la data publicării – de la 28.10.2018.

Deci Guvernul va asigura crearea Registrului de stat al actelor locale în termen de 9 luni, după care se vor mai aștepta (nu se știe pentru ce) încă 15 luni pînă la aplicarea legii.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?