X 
Transnistria stiri: 1421
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3992

Siguranța alimentelor: de astăzi, este valabil acest tip de certificat

22 feb. 13:00   Societate
2220 0

Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor (ANSA) reamintește că, începînd de astăzi, intră în vigoare modificările la Legea nr.306 din 30.11.2018 privind siguranța alimentelor.

Astfel, Certificatul de inofensivitate privind respectarea limitelor maxime admise (LMA) de reziduuri de pesticide şi ale conținutului de nitrați în materia primă și/sau în produsele alimentare de origine vegetală a fost abrogat și nu se va mai elibera. Acesta a fost înlocuit cu „Certificatul de sănătate”, notează Noi.md.

Certificatul de sănătate este un document opțional, eliberat pentru produsele alimentare de origine non-animală și pentru produsele alimentare compuse destinate exportului.

Documentul va fi eliberat în urma rezultatelor încercărilor de laborator, efectuate de laboratorul de referință sau de un laborator acreditat, prin care se confirmă corespunderea produselor alimentare cu reglementările din domeniul alimentar din țara de export. La efectuarea încercărilor de laborator, prelevările de probe se vor realiza de către autoritatea emitentă a certificatului.

Prin Certificatul de sănătate, ANSA confirmă calitatea loturilor de produse alimentare și siguranța acestora cu cerințele țărilor de export. Actul poate fi eliberat cu titlu gratuit, iar termenul de valabilitate coincide cu termenul de valabilitate al produsului alimentar.


Pentru obținerea certificatului, solicitantul depune o cerere prin următoarele modalități:

1. Personal sau prin intermediul unui reprezentant împuternicit, direct la ghișeul subdiviziunilor teritoriale pentru siguranța alimentelor, în raza căruia își desfășoară activitatea;

2.Electronic, prin poșta electronică (sub formă de document electronic cu semnătura electronică avansată calificată, prin intermediul mijloacelor electronice de comunicare);

3.Prin scrisoare recomandată.

Documentul integral poate fi vizualizat, accesînd Registrul de Stat al actelor juridice, la adresa: https://www.legis.md/cautare/getResults?doc_id=140735&lang=ro

1
0
0
0
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?