Transnistria stiri: 1380
Eurovision stiri: 499
Preşedintele stiri: 3988

Cererile de comunicare a informațiilor de interes public vor fi înregistrate într-un registru separat

23 dec. 2023,, 15:20   Societate
2704 0

Noua Lege privind accesul la informații de interes public va intra în vigoare în data de 8 ianuarie 2024.

Pentru a asigura implementarea efectivă a acesteia, Guvernul a aprobat joi, 21 decembrie, un proiect de hotărîre privind modul de înregistrare a cererilor de comunicare a informațiilor de interes public, fapt ce va asigura o mai bună transparență și evidență a stadiului examinării cererilor.

Principala prevedere constă în instituirea modelului registrului cererilor de comunicare a informațiilor de interes public, în care autoritățile publice, instituțiile publice, precum și întreprinderile de stat sau municipale vor ține o evidență separată a cererilor de acces la informație.

Datorită unei evidențe separate, va fi posibilă colectarea și compilarea datelor esențiale referitoare la modalitatea de examinare și soluționare a cererilor de comunicare a informațiilor de interes public, cum ar fi termenele de examinare, temeiurile de refuz, plățile aplicate etc.

Adițional, prezentul proiect include și instrucțiuni detaliate de completare a registrului. Acțiunea dată se regăsește și în Planul de acțiuni al Guvernului privind guvernarea deschisă.

2
1
0
1
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?