X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Surfing în catacombele Parisului, pe 6.000.000 de scheleți (FOTO, VIDEO)

1 noi. 2016,, 13:23   Externe
4033 0

Девушка устроила серфинг в заполненных скелетами катакомбах Парижа (ФОТО, ВИДЕО)
Foto: youtube.com

Alison Teal, o tînără de 30 de ani din Hawaii, SUA, pare a fi cea mai curajoasă femeie din lume.


Aceasta are un stil de viață extrem de riscant și obișnuiește să se aventureze cu placa de surf în cele mai periculoase locuri de pe planetă, fapt pentru care a devenit supranumită „adevărata Indiana Jane”.

Ultima ei aventură întrece însă orice imaginație. Ea a devenit primul om din lume care a ales să facă surf în „Imperiul morții”, așa cum sînt numite catacombele Parisului, unde se află milioane de oase umane. Alison s-a echipat cu deja celebra ei placă roz și a intrat în cele mai întunecate, înfricoșătoare și greu accesibile catacombe, la o adîncime de 150 de metri, unde a făcut surfing pe nu mai puțin de 6.000.000 de schelete.

Tînăra este producătoare de filme și spune că spiritul pentru aventură l-a dobîndit de la tatăl său încă din copilărie: „Am crescut ascultîndu-l pe tata povestindu-mi la fiecare Halloween despre catacombe. Am reușit să coborîm prin acest pasaj secret în stilul lui James Bond. Explorăm peșteri de decenii. Când am ieșit la suprafață, se făcuse deja zi.” Alison susține că expediția a fost mai riscantă decît ar fi crezut.



„Pe măsură ce avansam prin tuneluri, acestea deveneau tot mai strîmte, iar aerul era sufocant, din cauza cantității foarte mici de oxigen”, a mai spus aceasta. Tînăra a explicat că îi era imposibil să vadă pe unde merge, iar la un moment a fost șocată cînd a văzut că unul dintre tuneluri este inundat, fiind nevoită să înoate pentru a avansa.

„Pînă la urmă a trebuit să înotăm prin tunel, dar acolo nu era decît un spațiu mic, în partea de sus a camerei unde puteam respira. A fost înfricoșător. A trebuit să oprim filmarea. Devenise o chestiune de supraviețuire. La sfîrșit tremuram de spaimă”, a mai povestit ea, precizînd că era imposibil să se întoarcă înapoi pe unde au venit.



Alison a fost în această expediție de specialişti speologi și a avertizat oamenii să nu mai încerce o astfel de aventură, chiar dacă sînt experți în supraviețuire, întrucît e nevoie de multă pregătire pentru această misiune.

Pentru Alison aceasta nu a fost singura aventură periculoasă. Ea este fiica unui fotograf naturalist și a călătorit în 40 de state din diferite colțuri ale lumii. „Indiana Jane” are și un bagaj de cunoștințe consistent, avînd în vedere că a fost școlită acasă de familia ei chiar înainte de a împlini vîrsta de șapte ani. În luna august, anul acesta, ea a fost la un pas de moarte după ce a încercat să facă surfing la baza unui vulcan.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?