Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Comuniștii și cei fără de partid solicită SA „Apă-Canal” transparență

12 oct. 2016,, 14:10   Capitala
2351 0
Коммунисты и беспартийные требуют прозрачности от «Apă-Canal»
Foto: crimemoldova.com

Conducerea Întreprinderii Municipale „Apă-Canal Chișinău” trebuie să promoveze o politică mai transparentă în relațiile sale cu Consiliul municipal Chișinău (CMC).


Asupra acestui fapt insistă fracțiunea comuniștilor și a celor fără de partid, care a solicitat convocarea unei ședințe extraordinare a Consiliului de observatori al „Apă-Canal Chișinău”, relatează NOI.md.

Fracțiunea intenționează să obțină convocarea ședinței extraordinare a Consiliului de observatori al „Apă-Canal Chișinău”, cu participarea unui delegat al Consiliului municipal. Aleșii locali explică impunerea acestei condiții prin faptul că prezența delegatului va contribui la sporirea transparenței în relațiile dintre Companie și Consiliul municipal, care este proprietarul acesteia.

Reprezentanții fracțiunii comuniștilor și celor fără partid au prezentat în cadrul ședinței Comisiei municipale pentru gospodăria locativ-comunală care a avut loc astăzi, 12 octombrie, viziunea sa asupra situației create în domeniul activității Întreprinderii. Astfel, membrul fracțiunii Ghenadie Botnaru a menționat că Consiliul de observatori al „Apă-Canal Chișinău” poate fi numit autoritate executivă numai în cazul în care acesta îl va alege pe unul dintre consilierii municipali în calitate de membru permanent.

Potrivit lui Butnaru, participarea reprezentantului CMC la ședințele Consiliului de observatori va îmbunătăți calitatea serviciilor oferite de Întreprinderea „Apă-Canal Chișinău”. „Consilierul municipal este interesat ca consumatorii să primească apă de calitate, iar tarifele să nu crească timp de 10 ani”, a declarat alesul local.

Anterior consilierii municipali de nenumărate ori au ridicat problema privind folosirea contrar destinației a mijloacelor de către conducerea SA „Apă-Canal Chișinău” și lipsa unei cooperări cu legislativul local. Astfel, fostul director general al Întreprinderii Constantin Becciev, care a demisionat la începutul lunii septembrie, a fost acuzat de crearea unui conflict de interese și de interes personal în organizarea licitațiilor de livrare a echipamentului pentru „Apă-Canal Chișinău”.

Auditul efectuat de ANRE la Întreprindere a arătat atunci că de mai mulți ani principalii furnizori ai SA „Apă-Canal Chișinău” au fost companiile care aparțin fiicei lui Becciev, Elena Agachi.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?