Transnistria stiri: 1438
Preşedintele stiri: 4042

Țara care oferă bani pe viața

8 oct. 2016,, 01:00   Externe
6981 2

Эксперимент, могущий изменить Европу
Foto: capital.ro

Finlanda va da anul viitor startul unui program care prevede acordarea cetăţenilor a unei rente viagere cuprinse între 550 şi 750 de euro.


Acordarea unei rente viagere tuturor cetăţenilor ar fi mult prea costisitoare, iar în program vor fi incluşi oameni care primesc deja ajutoare de la stat, spune profesorul Olli Kangas de la Social Security Institution Kela. Finlandezii vor primi aceşti bani pe viaţă, iar cei care vor să muncească și să cîştige în plus o vor putea face. Sînt vizate persoanele cu vîrste cuprinse între 25 şi 63 de ani.

Deputatul Varujan Pambuccian declară că lucrul pe care noi trebuie să-l evităm acum este ca peste 15 ani să nu avem în România o clasă a oamenilor inutili ca vector social major. Acesta a subliniat că rolul unui stat inteligent este să nu îşi creeze un vector social major, precum o clasă a oamenilor inutili.

“Împingînd copiii de mici către balet şi bune maniere îi scoatem cu diploma de şomeri la sigur. Copiii ăia vor îngroşa clasa oamenilor inutili. Rolul unui stat inteligent, al unei guvernări inteligente este să nu îşi creeze singur un vector social major. Sînt state care de acum iau măsuri de evitare a unui conflict social, dar îşi permit lucrul acesta. De exemplu, Finlanda de anul trecut are lege: cine nu vrea să muncească, are o rentă viageră. În Elveţia a căzut anul acesta cu 77% la referendum legea. Franţa şi Marea Britanie pregătesc legea asta. China a înţeles că va avea cîteva sute de milioane de şomeri, dar a înţeles că dacă pierde supremaţia în zona de producţie industrială chiar nu mai are nicio şansă. Este ţara unde se află cele mai multe fabrici robotizate din lume astăzi. Atunci ce ar fi smart în oraşe este componenta educaţională”, a mai arătat Pambuccian.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?