X 
Eurovision stiri: 519
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1386
Preşedintele stiri: 4011

Misiunea OSCE/BIDDO de observare a alegerilor şi-a început activitatea

4 oct. 2016,, 11:46   Politică
2090 3
Миссия ОБСЕ/БДИПЧ приступила к наблюдению за выборами
Foto: ipn.md

În Republica Moldova şi-a început activitatea Misiunea Biroului OSCE pentru Instituţii Democratice şi Drepturile Omului (OSCE/BIDDO) de observare a alegerilor pentru funcţia de preşedinte al Republicii Moldova.


Rezultatele preliminare ale Misiunii vor fi prezentate a doua zi după desfăşurarea alegerilor, iar raportul cu concluziile şi recomandările finale va fi publicat în decurs de opt zile după alegerile din 30 octombrie.

Şeful Misiunii de observare, Douglas Wake, a comunicat că misiunea din acest an este a 13-a de la lansarea în 1996.

"Membrii Misiunii se află de două zile în ţară, au avut deja întîlniri cu reprezentanţii Ministerului de Externe şi cu cei ai Comisiei Electorale Centrale. În cadrul Misiunii vor avea loc întîlniri cu oficiali, cu reprezentanţii partidelor politice, cu societatea civilă şi mass-media", a spus el.

Douglas Wake a subliniat că "rolul Misiunii este de a observa, dar nu de a interveni în procesul electoral".

"Un raport în baza observărilor va fi prezentat peste circa două luni de la scrutin. Observatorii vor urmări respectarea obligaţiilor internaţionale, a legislaţiei naţionale, desfăşurarea campaniei şi reflectarea ei în mass-media", a remarcat el.

Potrivit lui, echipa de bază de observare este formată din 11 experţi din 11 ţări membre ale OSCE. Misiunii i se vor alătura alţi 20 de observatori pe termen lung, iar mai aproape de ziua scrutinului, în ţară vor veni încă 200 de observatori.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?