X 
Eurovision stiri: 519
Cazul Filat stiri: 349
Transnistria stiri: 1427
Preşedintele stiri: 4009

Declarație: Barca PL s-a dus la fund deja. Săriți de pe ea

13 sep. 2016,, 11:55   Capitala
3706 4

Фото: ipn.md

Consilierul municipal din partea Partidului Popular European Oazu Nantoi susține că este o rușine să organizezi boicotarea ședinței CMC pentru a te menține în funcție cînd tot orașul te disprețuiește.


Declarația a fost făcută în cadrul ședinței CMC, în timpul luărilor de cuvînt pe marginea deciziei cu privire la organizarea referendumului local privind demiterea primarului capitalei, Dorin Chirtoacă. Asta după ce PL nu s-a prezentat la ședința CMC, relatează NOI.md.

„E o rușine să organizezi boicotarea ședinței CMC pentru a te menține în funcție cînd tot orașul te disprețuiește. Este o rușine cînd după atîția ani în această funcție să promovezi o inițiativă legislativă care sporește competențele unui primar, care nu are susținerea în consiliu. Nu s-a făcut nimic ca să transformați orașul în unul «în care să vrei să rămîi». E rușine că o parte dintre colegii noștri nu sînt prezenți aici. Nu propunem nici unirea cu România, nici să aducem tancurile ruse. Propunem ca locuitorii să decidă în mod democratic în cadrul unui referendum local”, a spus Nantoi.

La rîndul său, consilierul din partea Partidului Nostru Ilian Cașu a spus că nici nu este cazul să motiveze de ce primarul trebuie demis, fiindcă majoritatea chișinăuienilor cunosc deja acest lucru.

„Filmulețul cu «guleaiul» în garaj arată clar că pe primar numai problemele Chișinăului nu îl interesează”, a specificat Cașu.

La rîndul său, consilierul municipal din PSRM Ion Ceban a spus că primarului capitalei nu ar trebui să-i fie frică de un procedeu democratic, iar toată fracțiunea PL trebuia să fie prezentă la această ședință.

„Vă zic cu toată sinceritatea că cel puțin trei persoane din PL au spus că vor vota pentru referendum. Au zis deschis și altor colegi, iar acum sînt terorizați de conducerea PL. Dacă nu ai frică, daca sincer crezi că lucrurile merg atît de bine, vină cu toată fracțiunea și demonstreaz-o aici în sală. Dragi colegi din PL, sincer cred ca aceasta barcă s-a dus la fund deja. Săriți de pe ea. Veți răspunde împreună cu ei pentru toate aceste fărădelegi din capitală”, a afirmat Ceban.

Astăzi, CMC va supune votului decizia cu privire la organizarea referendumului local privind demiterea primarului capitalei, Dorin Chirtoacă.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?