X 
Transnistria stiri: 1445
Preşedintele stiri: 4068

Vadim Ceban nu exclude o nouă micșorare a tarifului la gazele naturale

2 mai. 12:00   Economie
2905 0

Directorul “Moldovagaz”, Vadim Ceban, nu exclude o nouă micșorare a tarifului la gazele naturale, după recenta adresare către regulator privind reducerea tarifului la 12,2 lei pentru consumatorii casnici.

Declarația a fost făcută la emisiunea “Moldova LIVE cu Oxana Bodnar” de la Exclusiv TV.

“Eu nu exclud acest fapt și totul va depinde de cotațiile de pe piețele internaționale, dar și de prețul care va fi propus de acei jucători care participă pe piața angro. Eu nu exclud faptul că noi ne vom adresa de cîte ori va fi necesar”, a declarat Vadim Ceban, la emisiunea “Moldova LIVE cu Oxana Bodnar”.

De asemenea, Vadim Ceban a precizat că tariful propus acum spre aprobare este cea mai bună varianta posibilă pentru consumatori, luînd în considerare toate componentele care se iau în considerare la calcularea tarifului.

“Eu personal cred că tariful de 4-6 lei nu este unul viabil, pentru că nu trebuie de luat doar prețul de procurare: mai sînt și alte componente, care vin în calculul tarifului, se ia în calcul de către regulatorul, conform metodologiei. În afara de prețul de procurare, mai sînt tariful de transport, tariful de distribuție, tariful de furnizare, componenta de corectare, adică așa-numitele devieri financiare”, a mai spus șeful de la “Moldovagaz”.


Agenția Națională în Reglementarea în Energetică urmează să examineze solicitarea “Moldovagaz” privind micșorarea tarifului pînă la 12,2 lei joi, 2 mai.

1
1
0
0
9

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?