X 
Transnistria stiri: 1395
Preşedintele stiri: 4036

Directorul unei şcoli din Chişinău a fost demis

5 sep. 2016,, 14:29   Societate
2982 1
Foto: publika.md

Directorului Școlii Profesionale nr. 2 din Chișinău, Valentina Dobîndă, i-a fost aplicată sancțiunea disciplinară de demitere din funcție, transmite NOI.md.


Un ordin în acest sens a fost emis recent de Ministerul Educației. Potrivit sursei, concedierea a avut loc ca urmare a procesului intern de verificare a activității instituțiilor de învățămînt, inițiat de Minister cu scopul asigurării transparenței în utilizarea banilor publici și respectarea cadrului legal.

Potrivit Ordinului cu privire la aplicarea sancțiunii disciplinare, decizia a fost luată ca urmare a comiterii încălcărilor financiare grave constatate în raportul Comisiei de anchetă.

Urmare a unui control de serviciu efectuat la Școala Profesională nr. 2, s-a constatat abaterea disciplinară prin folosirea situației de serviciu în interes material sau în alte interese personale.

Potrivit Codului muncii, directorului i-a fost solicitată prezentarea în scris a explicațiilor pe marginea celor imputate.
Ministerul Educației a remis anterior materialele controlului efectuat la Școala Profesională nr.2 organelor competente. Ca rezultat, Inspecția Financiară din cadrul Ministerului Finanțelor a constatat aceleași abateri, urmînd aplicarea sancțiunii de mustrare aspră directorului instituției.

Ministerul Educației reamintește că administrația Școlii Profesionale a comis mai multe nereguli în gestionarea instituției, fiind vorba, în special, de utilizarea mijloacelor financiare speciale în alte scopuri.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?