X 
Transnistria stiri: 1433
Preşedintele stiri: 4028

Șeful de campanie al lui Donald Trump a demisionat

19 aug. 2016,, 19:00   Externe
3520 0

Глава предвыборного штаба Трампа подал в отставку
Foto: libertatea.ro

Șeful echipei de campanie al candidatului republican la alegerile prezidențiale din SUA, Paul Manafort, a demisionat din funcție.


Această decizie vine în urma recentelor restructurări, dar și după ce a fost acuzat că ar fi primit fonduri din partea unor grupuri pro-ruse din Ucraina, relatează Reuters.

„În această dimineaţă, Paul Manafort şi-a oferit demisia din această campanie, iar eu am acceptat-o. Apreciez extrem de mult toată munca extraordinară depusă de acesta pentru a ne ajuta să ajungem în acest punct şi, în special, de a ne ghida prin procesul cîştigării delegaţilor şi cel al convenţiei. Manafort este un adevărat profesionist şi îi urez mult succes în cariera sa”, a declarat Trump.

New York Times a publicat un articol potrivit căruia lobbyistul Paul Manafort a beneficiat în perioada 2007-2015 de plăţi ilegale în valoare de 12,7 milioane de dolari de la executivul fostului preşedinte ucrainean, Viktor Ianukovici. Manafort a negat însă acuzațiile în mod ferm și le-a calificat drept „nefondate şi stupide”. „Nu am primit vreodată vreo plată la negru în numerar”, a subliniat Paul Manafort.

Adversara lui Donald Trump la alegerile prezidențiale din toamnă, Hillary Clinton a catalogat drept „tulburătoare” dezvăluirile ziarului american. În plus, democrata l-a îndemnat pe Trump să facă lumină în cazul legăturilor dintre unii colaboratori direcți ai săi și Kremlin.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?