X 
Transnistria stiri: 1445
Preşedintele stiri: 4065

În viitorul apropiat vom avea un nou director la Serviciul Vamal

18 mai. 10:14   Societate
5093 0

Serviciul Vamal din Republica Moldova ar putea avea un nou șef, în curînd. Cel puțin asta declară ministrul Finanțelor, Petru Rotaru.

El susține că puțini candidați și-au manifestat interesul de a ocupa fotoliul de șef la vamă, pînă acum. Potrivit oficialului, funcția ar fi neatractivă, inclusiv din cauza riscurilor, notează Noi.md cu referire la moldova1.

„Eu cred că în timp foarte scurt vom avea acest director la vamă. Este o poziție destul de atractivă, dar este foarte complicată. Dacă cineva o să-și piardă iluzii că Serviciul Fiscal, Serviciul Vamal sau Ministerul Finanțelor sînt instituții unde este foarte bine de lucrat, nu este chiar așa. Sunt domenii cu riscuri sporite, domenii destul de complicate, sînt domenii care asiură securitatea economică a țării”, a precizat ministrul Finanțelor.

În context, Petru Rotaru a îndemnat doritorii să depună dosarele pentru funcția de director al Serviciului Vamal.

Directorul Serviciului Vamal, Igor Talmazan, și-a anunțat demisia din funcție pe 4 aprilie, după perchezițiile de la Aeroportul Internațional Chișinău, într-un dosar de corupție. În urma verificărilor, trei inspectori vamali au fost reținuți, ulterior la solicitarea procurorilor au primit mandate de arestare. Alți patru sînt cercetați în stare de libertate.


Precizăm că Viorel Doagă a fost numit șef interimar la Serviciul Vamal, o decizie în acest sens fiind aprobată în cadrul ședinței de Guvern din 10 aprilie.

2
0
1
0
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?