X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 507
Preşedintele stiri: 4002

Reniță: Noi defăimăm ţara noastră cu şi fără motiv

19 aug. 2016,, 08:15   Societate
4466 7
Реницэ: Мы клеймим свою страну по поводу и без
Foto: ava.md

„Unul din tristele rezultate ale celor 25 de ani de independenţă este faptul că cetăţenii Moldovei aşa şi nu au învăţat să fie responsabili pentru soarta ţării”, consideră jurnalistul Valeriu Reniţă.


El afirmă că cetăţenii aşa şi nu au început să-și facă griji pentru societatea în care trăiesc.

"Noi defăimăm ţara noastră cu şi fără motiv. Responsabilitatea pentru ceea ce se întîmplă în jurul nostru o punem mereu pe guvernare", a menţionat el.

Jurnalistul a atras atenţia la faptul că în societate predomină opinia că statul Moldovei se află la un pas de moarte.

„Opinia este susţinută, de regulă, de liderii forţelor de opoziţie şi de mass-media. Să fii statalist la noi, din păcate, nu este o poziţie civică, ci una politică. Cei mai înflăcăraţi unionişti devin moldoveni după ce ajung la guvernare", a remarcat Reniţă, care a mai subliniat că "ţara încă poate fi salvată".

„Lipsa de dragoste faţă de ţara ta, învăţată prin preaslăvirea altei ţări şi închinarea la standardele materiale ale ţărilor dezvoltate, a creat societăţii complexul de inferioritate. În anul 1991 am vrut libertate, fără a înţelege esenţa a ceea ce vrem. Idolul nostru a devenit zeul dolarului", susţine jurnalistul.

Potrivit lui, biserica din Moldova este slăbită, trece printr-o criză profundă.

„Salvarea noastră este pe două direcţii: construirea unui nou sistem de învăţămînt, apropiat sufletului şi caracterului nostru, şi revenirea la stima faţă de aproapele, faţă de fiecare membru al societăţii noastre, faţă de înţelegerea corectă a esenţei binelui. Salvarea noastră constă în revenirea la valorile noastre ortodoxe", consideră Valeriu Reniţă.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?