Criza energetică stiri: 766
Preşedintele stiri: 3228
Puterea stiri: 7216
Obiectiv european stiri: 287

Primar de Condrița: Să nu credeți că țara se fură doar la nivel central

13 iun. 18:30   Societate
1765

Să nu credeți că țara se fură doar la nivel central. Nici nu vă imaginați ce se face la nivel de sate din cauza acestui sistem politic.

O spune primarul de Condrița, Andrei Donică, transmite Știri.md.

"De fapt, sistemul nostru politic este așa structurat, încît rădăcinile acestea politice sînt și în consiliile locale. Credeți că țara s-a furat doar la nivel național? La nivel local s-au furat ferme, iazuri etc. Anume din cauza sistemului politic, care pune presiune pe primar, mulți edili se tem și intră în scheme cu consilierii.

Mulți primari nimeresc în capcană, dacă ai nimerit o dată, atunci devii șantajat și persecutat", a menționat Andrei Donică în cadrul unei emisiuni televizate.

Totodată, edilul de Condrița menționează că primarii din localitățile din Moldova au nevoie de susținerea consilierilor pentru a putea face schimbări.


"Consilierii vin la primar și zic: dacă îmi dai aceea sau aceea, eu am să votez. Orice primar are nevoie de voturile Consiliului Local, dacă nu ai 51% din voturi, nu faci nimic. Iată eu, timp de peste doi ani, tot ce am făcut în Condrița a fost fără votul consilierilor locali", a mai menționat Donică.

7

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Moldova, împreună cu Ucraina, a primit statutul de țară candidată la UE. Cum, în opinia dumneavoastră, se va schimba viața moldovenilor?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав