Transnistria stiri: 1433
Preşedintele stiri: 4028

Șeful care nu vrea haos la Procuratură

4 aug. 2016,, 01:03   Societate
3441 0
Foto: trm.md

Vio­rel Morari, care exer­cită man­da­tul de șef al Pro­cu­ra­tu­rii Anti­co­rup­ție de mai bine de trei luni, afirmă că ple­ca­rea sa din func­ție acum, în con­te­xul intră­rii în vigoare a noii Legi cu pri­vire la Procuratură, ar crea „și mai mare haos”, transmite NOI.md


Solicitat de Ziarul de Gardă, Morari a spus că „dacă con­si­de­rați că nu sînt careva rezul­tate vizi­bile, cereți deci­zia mea.” Afir­ma­ți­ile sînt făcute de șeful Anti­co­rup­ție după ce în iunie curent, spu­nea că dacă pînă la 1 august, nu va avea „intima con­vin­gere că poate schimba lucru­rile”, inclu­siv revi­go­ra­rea anu­mi­tor dosare, atunci va avea obli­ga­ţia să-și depună demi­sia. Între­bat acum des­pre rezul­ta­tele obți­nute și deci­zia sa, Morari a pre­ci­zat că „este un răs­puns cu mult mai com­pli­cat”, dar și că va reveni cu unele con­cre­ti­zări.

„Este un răs­puns cu mult mai com­pli­cat, în pri­mul rînd. În al doi­lea, după 1 august au apă­rut foarte multe pro­bleme, iar dacă ime­diat îmi dau demi­sia și mai mare haos fac pen­tru pro­cu­ra­tură. Deci, o să vă comu­nic refe­ri­tor la deci­zia mea, dar dacă con­si­de­rați că nu sînt careva rezul­tate vizi­bile cereți deci­zia mea. Dacă nu sim­țiți că au fost careva modi­fi­cări la acest moment, între­prinse de cînd sînt la con­du­cere, înseamnă că cereți demi­sia mea. Dar eu o să vin cu careva con­cre­ti­zări.”, a declarat Morari pen­tru ZdG.

Vio­rel Morari a fost desem­nat la 22 apri­lie cîş­ti­gă­to­rul con­cur­su­lui pen­tru fun­cţia de șef al Pro­cu­ra­tu­rii Anti­co­rup­ție. Acesta a acu­mu­lat cel mai mare punc­taj, de 9,37, fiind sin­gu­rul din­tre cei cinci can­di­daţi cu o medie a note­lor de peste nouă .
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?