X 
Transnistria stiri: 1402
Preşedintele stiri: 4058

Stamate: Avîntul Veronicăi Dragalin chiar îmi pare simpatic

22 mai. 07:43   Societate
3137 0

Sper ca Procuratura Anticorupție să fie la fel de curajoasă și în cazul dosarelor de rezonanță!

Astfel reacționează deputata PAS, Olesea Stamate, la scrisoarea semnată de Veronica Dragalin, potrivit căreia fosta membră a comisiilor de vetting și pre-vetting, Tatiana Răducanu, ar avea legături cu Veaceslav Platon și Aureliu Colenco. Stamate spune că șefa Procuraturii Anticorupție a fost chemată la comisia parlamentară de profil pentru a aduce probe care ar demonstra vinovăția Tatianei Răducanu, notează IPN.

Deputata PAS, Olesea Stamate, spune că Veronica Dragalin a fost chemată la Parlament, astfel încît pe platforma comisiei juridice să aducă probe concludente care ar demonstra legăturile Tatianei Răducanu cu Veaceslav Platon și Aureliu Colenco. Olesea Stamate spune că presupunerile invocate de Veronica Dragalin în scrisoarea ajunsă în spațiul public, trebuie justificate cu probe.

„Aș evita să spun, la această etapă, că există o legătură dintre Tatiana Răducanu, Platon și Colenco, așa cum este indicat în scrisoarea Veronicăi Dragalin. Noi această informație nu o aveam. Dacă am fi avut această informație puteam să verificăm suplimentar, să o întrebăm în cadrul interviului. Din punctul meu de vedere, asemenea informații trebuie să fie probate. Dacă lansezi asemenea presupuneri, e bine să le ai documentate și prin alte mijloace de probă care confirmă aceste presupuneri. Nu disput dreptul Veronicăi Dragalin de a ieși cu poziții publice, dar în cazul de față nu cred că este metoda potrivită. Atunci cînd transmiți un semnal privind integritatea sau reputația unei persoane importante în procesul de reformă a justiției, din start cauzezi un prejudiciu de imagine acestei persoane. Cînd faci asemenea presupuneri, trebuie să-ți asumi responsabilitatea și sper că doamna Dragalin și-a asumat această responsabilitate și ceea ce este indicat în scrisoare este fundamentat și de alte probe decît ceea ce am văzut noi. Sper că doamna Dragalin va veni la comisie și vom primi răspunsurile pe care le așteptăm”, a spus Olesea Stamate în cadrul emisiunii „Neconfidențial” de la Radio Chișinău.


Olesea Stamate spune că deciziile comisiilor de vetting și pre-vetting, la care a participat Tatiana Răducanu, sînt legale, chiar dacă acuzațiile care i se aduc fostei judecătoare sînt veridice.

„Chiar dacă informația respectivă ar fi adevărată, este greșit să se discute că deciziile la care a participat doamna Răducanu ar putea fi puse la dubiu. Această scrisoare arată că Procuratura Anticorupție ar fi bine să fie la fel de curajoasă atunci cînd investighează dosare de corupție mare. Nu sînt supărată pe Veronica Dragalin. Avîntul ei chiar îmi pare simpatic. Doar că am impresia că energia nu e canalizată în direcția care trebuie”, a mai spus deputata PAS, Olesea Stamate.

Membra comisiilor de vetting și pre-vetting, Tatiana Răducanu, și-a dat demisia după ce în spațiul public au apărut informații potrivit cărora Răducanu ar avea legături cu Veaceslav Platon și Ilan Șor. Potrivit unei scrisori semnate de șefa Procuraturii Anticorupție, Răducanu ar fi apropiată și ar fi executat comenzile lui Veaceslav Platon și Aureliu Colenco, principalul avocat al lui Ilan Șor. Tatiana Răducanu respinge acuzațiile și spune că scopul acestei scrisori ar fi discreditarea procesului de vetting și pre-vetiing.

4
2
1
0
7

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?