Transnistria stiri: 1395
Preşedintele stiri: 4039

Declarație: La PA a mai rămas spațiu pentru 8 persoane, iar noi trebuie să mai angajăm 110

22 mai. 07:15   Societate
1731 0

La Procuratura Anticorupție a mai rămas spațiu pentru 8 persoane, însă noi trebuie să mai angajăm 110, spune șeful adjunct al Procuraturii Anticorupție, Octavian Iachimovschi, la emisiunea Rezoomat.

„Nu avem mai mulți angajați. Noi avem o hotărîre de Parlament care a permis ca la Procuratura Anticorupție să fie angajați mai multe persoane. La Procuratura Anticorupție a mai rămas spațiu fizic pentru angajarea maxim 8 persoane. Deci sîntem în jurul de 80 de persoane, mai angajăm încă 8 și trebuie să mai angajăm încă 110. Deci eu pun întrebarea, unde într-un spațiu în care încap doar 8 persoane vor încăpea 118? Pentru mine devine trist. Haioasă poate părea de la bun început”, spune Octavian Iachimovschi.

Amintim că, Procuratura Anticorupție deocamdată nu are o clădire identificată potrivită pentru instituție, a declarat șefa PA, Veronica Dragalin, la o emisiune de la TV8. Potrivit acesteia, în ultimele luni au vizitat mai multe clădiri, iar cîteva chiar potrivite penru noul sediu al PA, însă de fiecare dată pe ultima sută de metri ceva nu mergea cum trebuie.

Totodată, în dimineața zilei de marți, 2 aprilie curent, șefa PA a declarat că „Procuratura Anticorupție a rămas total descoperită cu privire la asigurarea operativă pe dosarele de competența Procuraturii Anticorupție. Adică, pentru infracțiuni de corupție la cel mai înalt nivel (comise de subiecți speciali cum ar fi miniștri, deputați, judecători, procurori), instituția noastră nu are resursele umane și materiale să asigure urmărirea vizuală, interceptări, transmiterea banilor sub control și alte măsuri speciale de investigație”.

Ulterior, Guvernul Republicii Moldova a recunoscut necesitatea identificării „unui sediu adecvat” pentru Procuratura Anticorupție (PA), însă, deocamdată, acesta nu a fost găsit.

0
0
0
1
3

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?