X 
Transnistria stiri: 1395
Preşedintele stiri: 4039

Șeful adjunct al Procuraturii Anticorupție a vorbit despre corupția de la construcția drumului Leova-Bumbăta

22 mai. 07:05   Societate
2069 0

Șeful adjunct al Procuraturii Anticorupție, Octavian Iachimovschi, a anunțat la emisiunea Rezoomat de la Rlive TV că un angajat al Agenției de Stat de Drumurilor a fost pus sub acuzare în dosarul penal privind corupția de la construcția drumului LeovaBumbăta.

„Săptămîna aceasta o persoană a fost spusă spre învinuire în acest dosar. Da, este de la Administrația de Stat a Drumurilor. N-am să dau catalogări de corupție, am să spun că drumul acesta ne costă foarte scump. Și noi încercăm să vedem dacă este o normalitate în astfel de preț sau este ceva cu ieșire din comun. Avem mai multe versiuni de investigații. Este o investigație complicată”, a precizat Octavian Iachimovschi.

Precizăm că, costul lucrărilor de construcție a drumului de acces – 3,6 km – și a infrastructurii punctului de frontieră Leova – Bumbăta se ridică la suma de 252,23 milioane de lei, iar finalizarea lucrărilor era planificată pentru luna noiembrie a acestui an. Inițial, pentru construcția drumului erau prevăzuți 260 de milioane de lei. Un calcul elementar arată că fiecare kilometru de drum a costat circa 3,5 milioane de euro, fiind cel mai scump drum construit vreodată în Republica Moldova.

1
2
0
0
4

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?