Transnistria stiri: 1438
Preşedintele stiri: 4044

În Egipt a fost descoperită sub pămînt o construcție anormală cu o funcție neclară

21 mai. 02:00   Ştiinţă şi IT
12954 0

În apropierea Marii Piramide din Giza, Egiptul a reușit să identifice o structură de mari dimensiuni formată din două părți.

Aceasta se află sub cimitirul funerar, are o întrebuințare necunoscută și o vechime de 4000 de ani, transmite techno.nv.ua

Folosind diferite tehnici moderne, cercetătorii au descoperit zone cu densități diferite sub partea plană și goală a cimitirului. Această densitate a format forme despre care echipa crede că este puțin probabil să fie de origine naturală. Scanările arată că structura mai puțin adîncă a fost umplută cu nisip uniform, sugerînd că a fost umplută intenționat cu nisip după construcție.

Sub Cimitirul de Vest, scanarea a scos la iveală o structură în formă de L, nu prea adîncă, de 10 pe 15 metri, la o adîncime cuprinsă între 0,5 și 2 metri sub suprafața deșertului.

Sub aceasta se află o structură mult mai mare, cu o adîncime de 3,5 pînă la 10 metri și o suprafață de 10 pe 10 metri pătrați. Nu este clar ce sînt aceste structuri, dar prezența lor ar putea arunca o nouă lumină asupra complexului piramidal din Giza și a oamenilor care l-au construit.


Structura a uimit oamenii de știință. Aceștia așa și nu au putut înțelege dacă a fost sau nu umplută cu ceva.

Cercetătorii au numit-o o „anomalie”.

Echipa consideră că studierea ambelor structuri este importantă și presupun că s-ar putea ca structura mai mică să fi fost o intrare în cea mai mare. Cu toate acestea, avînd în vedere locația structurii, o explicație pare foarte plauzibilă. „Presupunem că una dintre aceste încăperi ar putea fi un mormînt, dar acest lucru va putea fi confirmat doar după o studiere detaliată”, au declarat arheologii.

Descoperirile echipei au fost publicate în revista Archaeological Prospection.

3
1
0
1
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?