Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Chirtoacă are îndoieli în privința reținerii șefului de la ”Exdrupo”

12 oct. 2015,, 16:45   Societate
3562 3

Киртоакэ о деле в отношении главы "Exdrupo": Не исключено, что оно шито белыми нитками
Foto: realitatea.md

Edilul capitalei, Dorin Chirtoacă, are îndoieli în privința dosarului deschis pe numele șefului de la ”Exdrupo”, Efim Cheptănari. Potrivit lui, faptul că dosarul a fost deschis în luna februarie, însă documentele au fost ridicate abia în octombrie, ridică mari semne de întrebare, fiind vizați, de fapt, el și șeful Direcției transport public și căi de comunicație, Igor Gamrețki.

”Prima ordonanță prin care s-a solicitat ridicarea materialelor de la Direcția transport este semnată în octombrie, dar dosarul a fost deschis în februarie. A doua ordonanță vorbește despre luna septembrie. În primul caz, este straniu că e nevoie de opt luni ca să mergi la Direcția transport să ridici un document. Iar, în al doilea caz, este straniu că ai nevoie de o lună ca să ridici același document. Noi nu excludem că e cusută cu ață albă toată această chestiune, rămâne să vedem”, a spus Chirtoacă.

De asemenea, edilul a declarat că în spatele acestei rețineri sunt vizate alte ținte: el însuși și Igor Gamrețki, pentru că este fostul său coleg de clasă.

În viitorul apropiat, urmează să fie desemnat un director interimar, care să îndeplinească atribuțiile lui Cheptănari, până situația se va clarifica.

Amintim că, pe data de 5 octombrie, Judecătoria Ciocana a decis arestarea lui Efim Cheptănari pentru 30 de zile. Asta, după ce șeful de la ”Exdrupo” a fost arestat pentru delapidare de bani în valoare de sute de mii de lei.

Potrivit oamenilor legii, Efim Cheptănari şi un om de afaceri sunt autorii unei scheme prin care au prejudiciat statul cu aproximativ 700.000 de lei, iar această schemă ar fi funcționat de mai mulți ani.

Efim Cheptănari conduce întreprinderea municipală ”Exdrupo” din anul 2006.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?