Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

A fost stabilită data primei ședințe a Parlamentului din noua sesiune

8 oct. 2015,, 10:57   Politică
3104 5

A fost stabilită data primei ședințe a Parlamentului din noua sesiune
Foto: allmoldova.com

Deputații se vor întruni în prima ședință plenară din sesiunea de toamnă-iarnă a Legislativului pe 15 octombrie curent. Decizia a fost luată astăzi, la ședința Biroului Permanent, informează NOI.md.

Pe ordinea de zi a ședinței au fost incluse patru subiecte. Deputații urmează să-l audieze pe premierul Valeriu Streleț, care va prezenta în plen informații cu privire la situația social-economică din țară. Totodată, aceștia vor audia rapoarte separate cu privire la situația din sectoarele energetic și financiar—bancar, dar și cu privire la modul în care au fost organizate alegerile locale și cele parlamentare.

Precizăm că printre prioritățile sesiunii legislative curente se numără reforma justiției și combaterea corupției, reforma sistemului financiar-bancar și dezvoltarea afacerilor, implementarea Acordului de asociere, adoptarea pachetului agricol și a modificărilor legislative în domeniul audiovizualului.

Anterior, Andrian Candu anunța că în actuala sesiune de toamnă va pune accent pe sporirea gradului de eficiență și transparență a Parlamentului. Spicherul consideră că Parlamentul are nevoie de un nou regulament de activitate, pentru că actualul nu mai corespunde realităților.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?