X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Expert: AIE-3 nu convoacă şedinţe plenare ale Parlamentului din cauza ”majorităţii fragile”

7 oct. 2015,, 15:35   Societate
4193 7
Foto: noi.md
AIE-3, aflată la guvernare în Moldova, nu convoacă şedinţe plenare ale Parlamentului din cauza majorităţii fragile, consideră cunoscutul jurist şi avocat Ion Dron.

El a spus că politicienii alianţei "nu au suficientă bărbăţie politică şi curaj" pentru a convoca şedinţa Parlamentului şi a discuta proiecte de lege importante pentru ţară.

"Pentru şedinţă plenară nu este obligatorie participarea tuturor celor 51 de deputaţi ai majorităţii parlamentare, deoarece în Legislativ avem deputaţi şi din alte fracţiuni", a menţionat el.

Fiind întrebat cum poate fi explicată tergiversarea şedinţelor plenare din sesiunea de toamnă, Dron a spus că declaraţiile conform cărora unii deputaţi din AIE-3 sînt plecați în deplasări de lucru în străinătate nu pot fi o scuză.

Potrivit lui, cauza este că în privinţa unor decizii importante ca aprobarea noului guvernator al BNM liderii AIE-3 nu au o poziţie comună, în baza căreia Parlamentul ar putea adopta operativ o decizie.

"O situaţie la fel de dificilă avem şi în privinţa tarifelor la energia electrică şi gazele naturale, problemă care și ea trebuie rezolvată, însă o poziţie unică a liderilor celor trei partide – PLDM (Vlad Filat), PDM (Marian Lupu) şi PL (Mihai Ghimpu) – deocamdată nu avem", a menţionat el.

Unii experţi nu exclud că declaraţia lui Mihai Ghimpu cu privire la posibila retragere a liberalilor din AIE-3 dacă pînă la sfîrşitul lunii octombrie nu va fi rezolvată problema returnării miliardului de dolari poate fi asociată cu "situaţia dificilă atestată în ultimele zile între el, Filat şi Lupu".

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?