X 
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4022

Începe Ziua Naţională a Vinului

3 oct. 2015,, 14:20   Societate
3590 1

Веселье и хорошее настроение в День вина: программа мероприятий
Foto: noi.md

Moldova este o gură de rai în forma unui strugure pe hartă şi unde peisajele sunt împânzite de podgorii. Vinul duce faima acestui meleag în toate colţurile lumii şi a devenit un adevărat simbol naţional. De aceea, timp de două zile, licoarea lui Bachus va curge gârlă din butoie în întreaga ţară. Astăzi începe una dintre cele mai mari sărbători ale toamnei - Ziua Naţională a Vinului.

Excursii prin cele mai mari vinării din ţară, culesul strugurilor şi bucate tradiţionale. De asta vor avea parte, astăzi, turiştii, care vor vizita companiile vitivinicole. Iar autorităţile oferă transport gratuit pentru cei care vor să viziteze podgoriile din Moldova.

În acest an, Ziua Vinului are un format nou. Evenimentul nu se desfăşoară în Piaţa Marii Adunări Naţionale, aşa cum s-a întâmplat în anii precedenţi, ci pe teritoriul vinăriilor. Prețul pachetelor turistice variază între 40 și 650 de lei, iar ofertele includ degustări de vin, bucate tradiţională şi excursii.

Oficiul Naţional al Viei şi Vinului va pune la dispoziţia vizitatorilor 13 autocare şi opt microbuze, care transportă gratuit oamenii. Primul autobuz a pornit la ora 7:30, iar ultimul va fi la ora 17:00.

Cei care nu vor să iasă în afara oraşului, pot sărbători şi în Capitală. Licoarea lui Bahus curge gârlă la Festivalul "Tulburel", organizat pe teritoriul Moldexpo. Evenimentul se va încheia la ora 22:00.

De Ziua Naţională a Vinului autorităţile aşteaptă aproximativ 15.000 de turiști străini şi 100.000 de vizitatori din toată ţara. În acest an, Guvernul a preconizat să cheltuiască peste 2,5 milioane de lei pentru organizarea evenimentului.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?