Transnistria stiri: 1438
Preşedintele stiri: 4043

Un originar din Chișinău intenționează să candideze pentru un mandat în Congresul SUA

25 sep. 2015,, 15:00   Societate
5417 0
Уроженец Кишинёва намерен баллотироваться в Конгресс США
Foto: rusvesna.su
În rîndurile elitei politice a Statelor Unite ale Americii poate apărea numele concetățeanului nostru Iuri Sirețchi. Originarul din Chișinău, în vîrstă de 39 de ani, intenționează să candideze pentru calitatea de membru al Congresului SUA în anul 2016, informează NOI.md.

În caz de accedere în Congresul american, Iuri Sirețchi va fi primul congresman vorbitor de limbă rusă din istoria SUA și primul congresman-imigrant în prima generație. A fi primul nu semnifică vorbe goale pentru Iurie. În afară de businessul cu computere, el este reprezentant al Companiei „The Symbol Of Success”, care organizează recorduri pentru Cartea Guinness.

Anul trecut, cu eforturile Companiei, la Taraclia a fost înregistrat un record mondial cu participarea a 1600 de studenți, care au executat concomitent exerciții sportive. El a fost și în Ucraina, unde a asistat personal la stabilirea unui record. O mie de locuitori ai orașului Nikolaev s-au aliniat astfel, încît au format cea mai mare literă „N”. Mai tîrziu a apărut inscripția „No War” („Nu războiului”).

El însă consideră prioritară în activitatea sa implicarea în viața politică activă a cetățenilor SUA vorbitori de limba rusă. În interviul acordat publicației „Slaveanskoe Sacramento”, el a calificat ca nedreptate faptul că originarii din fosta Uniune Sovietică nu pot să se afirme așa încît să fie auziți în toată lumea. „Sînt convins că există oameni demni, veniți din fosta Uniune Sovietică, care pot lupta, învinge și face multe lucruri bune și ca guvernatori de state, și ca politicieni de toate nivelele”, a spus Iuri.

Cariera politică a lui Iuri a început anul trecut, cînd a participat la alegerile primarului de Roseville – suburbie a orașului Sacramento, statul California.

Surprinzător pentru toți, el a devenit al 4-lea, obținînd simpatiile din partea a 7% alegători.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?