Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3997

O substanță folosită la producerea materialelor de construcție va fi interzisă în Moldova

23 sep. 2015,, 16:53   Societate
4708 3

O substanță folosită la producerea materialelor de construcție va fi interzisă în Moldova
Foto: moldpres.md

Importul foilor de ardezie care conțin azbest în Republica Moldova va fi interzis. Un proiect de lege în acest sens a fost aprobat la ședința de astăzi a Guvernului, notează NOI.md.

Potrivit ministrului Mediului, Valeriu Munteanu, Moldova este ultima țară din Europa care interzice prin lege folosirea azbestului. Ministrul a precizat că acest minereu este cancerigen și are efecte negative asupra sănătății omului și mediului ambiant.

„În Moldova cel mai răspîndit produs care conține azbest sînt foile de ardezie. Este demonstrat că aceste produse sînt cancerigene și foarte periculoase pentru cetățeni. Argumentul cel mai ilar care era pînă acum este că foile de ardezie sînt foarte ieftine, iar alte materiale de construcție care trebuie să înlocuiască acest produs sînt scumpe, lucru care nu este adevărat. Am verificat, există țiglă metalică care este și mai ieftină”, a precizat Munteanu.

Potrivit lui Munteanu, în Republica Moldova, foile de ardezie sînt importate doar din Federația Rusă și Ucraina. „Desigur, vor fi deranjați aici un pic importatorii și distribuitorii, dar primează aici sănătatea cetățenilor și mediul ambiant”, a adăugat Munteanu.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?