X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4002

Ministerul Educației a lansat procesul de evaluare a manualelor

23 sep. 2015,, 12:00   Societate
2622 1

Ministerul Educației a lansat procesul de evaluare a manualelor
Foto : publika.md

Ministerul Educației a lansat procesul de evaluare a manualelor prin intermediul platformei online „Vreau manuale bune”, informează NOI.md.

Părinții, profesorii și elevii sînt chemați să se implice în procesul de evaluare a manualelor școlare, care se va efectua printr-un chestionar.

Procesul de evaluare se va desfășura în trei etape. La prima etapă sînt propuse pentru evaluare 24 de titluri de manuale, care urmează să fie reeditate în 2017. În cadrul următoarei etape, elevii, părinții și alte cadre didactice decît cele selectate de către direcțiile raionale la etapa 1 se vor pronunța pe marginea calității manualelor prin intermediul unui chestionar online. Într-un final, grupuri de experți de cîte 3-5 persoane, în baza evaluărilor venite de la părinți, cadre didactice și elevi, vor genera un raport de analiză a calității fiecărui manual și vor totaliza propunerile de modificare. Rapoartele vor fi trimise la edituri.

Platforma este disponibilă în două limbi, iar chestionarele online sînt disponibile pentru a fi completate pînă la data de 19 octombrie 2015.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?