Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Usatîi: Monumentul lui Volontir va fi înălțat la Moscova

21 sep. 2015,, 14:30   Societate
5651 3
Усатый: Памятник Волонтиру будет стоять в Москве
Foto: allmoldova.com
Președintele „Partidului Nostru”, primarul municipiului Bălți, Renato Usatîi, consideră importantă comemorarea lui Mihai Volontir. La conferința sa de presă el și-a împărtășit impresiile din copilărie despre filmul cu Budulai, transmite NOI.md.

Politicianul a relatat, ce importanță au în viața lui Mihai Volontir și eroul lui liric Budulai: „În anii 80; cînd am meres în clasa întîi, pentru prima dată am vizionat filmul despre Budulai. Este unul dintre puținele filme, pe care le țin minte pe de rost. Volontir este omul, care a făcut cultura moldovenească mai iubită și mai apropiată practic pentru locuitorii întregii lumi. Cînd încep să-mi spună: „El, totuși, avea viziuni de dreapta”, eu le răspund: „Ați înnebunit? Acesta e Budulai, o legendă. Trebuie să ne rugăm în fața lui toți, care ne dorim schimbări spre bine în țara noastră”.

„Am contactat prin telefon Guvernul și mi s-a spus: „Mihai Volontir este o figură națională, de aceea, s-a adoptat decizia să fie înhumat la Chișinău”. Nu ca primar al orașului Bălți, ci ca cetățean al țării, eu am acordat ajutor după posibilități la organizarea funeraliilor și a mesei de pomenire. Toți bălțenii, care au dorit să-și ia rămas bun de la marele actor, au avut posibilitate să se deplaseze gratuit la Chișinău și să revină la Bălți. Am considerat o datorie a mea să ajut soția, familia Volontir și toți admiratorii lui”, - a spus Usatîi.

„Este necesar de a-l comemora pe un om, un actor atît de mare. Vreau să înaintez propunerea de a-i înălța un monument. Dar, ca să nu fiu acuzat, cum o fac unii concurenți politici la Bălți, că eu am privatizat ideea, vreau să mă înțeleg cu acei, care sînt dispuși să transpună în fapt acest gînd. Unii propun dezvelirea unui bust la Bălți, iar eu mă pronunț pentru înălțarea unui monument la înălțimea lui. Consider absolut posibilă înălțarea monumentului lui Volontir în centrul orașului Moscova”, - a afirmat primarul de Bălți.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?