X 
Transnistria stiri: 1438
Preşedintele stiri: 4042

Parlamentar român: Clasa politică din Moldova este cea care trebuie să dea un semnal Europei

18 sep. 2015,, 15:08   Politică
4232 26

Parlamentar român: Clasa politică din Moldova este cea care trebuie să dea semnalul Europei
Foto : publika.md

România susține fără rezerve parcursul european al Republici Moldova, dar voința de a reforma statul trebuie să vină din partea clasei politice. O declarație în acest sens a fost făcută de președintele Camerei Deputaților a Parlamentului României, Valeriu Zgonea, astăzi, în timpul vizitei efectuate la Chișinău, notează NOI.md.

În opinia demnitarului, Republica Moldova nu are nevoie acum de o revoluție, ci de o evoluție. „Cred că trebuie să aveți politicieni pragmatici, care să dialogheze cu cetățenii, să înțeleagă că agenda unui politician este agenda cetățeanului. Cetățenii Republicii Moldova nu mai au răbdare, vor să trăiască așa cum au sperat în momentul în care au obținut independența”, a declarat Zgonea.

Președintele Camerei Deputaților a transmis un mesaj și spicherului Andrian Candu, pe care l-a încurajat să realizeze angajamentele asumate în fața cetățenilor, indiferent de interesele unor sau altor forțe politice.

„Continuați-vă drumul, indiferent de piedici. Ceea ce promiteți, țineți-vă de cuvînt, indiferent de interesele unora sau altora. Continuați să reformați, să modernizați staul moldovean – este singura soluție dacă vrem ca Republica Moldova să fie în marea familie europeană, acolo unde vă este locul”, a menționat Zgonea.

Potrivit oficialului, semnalele de susținere a parcursului european din partea României sînt clare, iar acum e rîndul clasei politice să dea un semnal că își dorește schimbarea.

„Semnalul este – vă susținem fără rezerve, dar voința trebuie să fie a dumneavoastră. Semnalul dat Europei și României trebuie să fie dat de clasa politică din Republica Moldova”, a adăugat Zgonea.

Astăzi, Valeriu Zgonea și Andrian Candu au semnat Memorandumul de înțelegere între Parlamentul Republicii Moldova și Camera Deputaților din Parlamentului României, care va oferi posibilitatea transferului de expertiză către parlamentarii de la Chișinău.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?