X 
Arşiţa stiri: 180
Jocurile Olimpice stiri: 137
Transnistria stiri: 1455

Parlamentul European a adoptat reforma migrației

11 apr. 09:30   Externe
1858 0

Parlamentul European a adoptat zece acte legislative pentru a reforma politica de migrație și azil a Uniunii Europene, astfel cum s-a convenit în decembrie 2023.

După ce pachetul legislativ va fi aprobat oficial de Consiliu Europei, cele zece acte legislative aprobate vor intra în vigoare după publicarea în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene (UE). Regulamentele se vor aplica după doi ani.

Care sînt concesiile și soluțiile tehnice, pe scurt:

  • Cererile de azil vor fi examinate mai rapid, inclusiv la frontierele Uniunii, iar returnările vor fi mai eficiente;
  • O identificare mai bună la sosire;
  • Controale de securitate, de vulnerabilitate și controale medicale obligatorii în cazul persoanelor care intră neregulamentar în UE;
  • Statele membre pot alege să își asume responsabilitatea pentru solicitanții de azil, să contribuie financiar sau să ofere sprijin operațional;
  • O intervenție mai bună în situații de criză și un nou mecanism voluntar de relocare a refugiaților din țările terțe.

Regulamentul privind situațiile de criză și forță majoră introduce un mecanism de intervenție în situațiile în care sosirile cresc brusc. Astfel, țările UE care se confruntă cu un număr excepțional de persoane care sosesc din țări-terțe se pot baza pe solidaritatea și sprijinul celorlalte țări, notează Noi.md cu referire la gandul.ro.

Persoanele care nu îndeplinesc condițiile pentru a intra pe teritoriul UE vor fi supuse unei proceduri de verificare prealabilă (screening). Astfel, li se va verifica identitatea, li se vor colecta date biometrice și vor fi supuse unui control de securitate și unui examen medical.


Întreaga procedură va dura maximum șapte zile. Statele membre vor avea obligația de a introduce mecanisme independente de monitorizare, pentru a asigura respectarea drepturilor fundamentale.

0
1
0
1
5

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав